- sosstavds

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Újabb siker


       A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola III.M osztályos tanulója, Eke Máté 2018 márciusában több versenyen is képviselte iskolánkat. Részt vett a XXVII. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen Kaposvárott, ahol dicséretben részesült. Kecskeméten pedig a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjén a szakközépiskolások kategóriájában első helyezést ért el.

Bécs - Nemzetközi Faipari, Kertészeti, Dizájntervezési Szakkiállítás


        Iskolánk a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola Szabó Gyula 1, tanulói 2018. március 15-én szaktanáraik kíséretében tartalmas és tanulságos szakmai kiállításon vettek részt Bécsben. Asztalosaink a bútorok sokszínűségével ismerkedtek meg és betekintést nyerhettek a csodálatos és ötletes alkotások kiállítórészlegében is. A kerti bútorok és a pompázatosan megtervezett asztalok szemgyönyörködtető látványt nyújtottak. A dizájntervezők kulisszatitkait is megismerhették. Kertész, virágkötő és dekoratőr szakon tanuló diákjaink pedig jobbnál jobb ötletekkel gazdagodva térhettek haza, erről a színvonalasan megrendezett kiállításról.

Az Építészeti Szakközépiskola diákjai Bécsben


       A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola, Szabó Gyula 1 tanárai és diákjai tanulmányi kiránduláson vettek részt. Az úticél a bécsi Bauen und Energie elnevezésű építészeti kiállítás volt. A csoport már kora reggel útra kelt, hogy elegendő idejük legyen mindent megtekinteni. Katalógusokat gyűjtöttek az új ismeretek elsajátításához, melyet a jövőben munkájuk során kamatoztatni tudnak.
      Csapatunk a délutáni órákban új tudással és élményekkel gazdagodva tért haza.

Fergeteges szalagavató


     A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola négy éves műszaki líceum, valamint kertész, virágkötő és dekoratőr szakjának első végzős osztálya fergeteges szalagavató ünnepséget tartott 2017.12.8-án. A végzős diákok díszes ruháikban nagy izgalommal várták az ünnepélyes szalagkitűzést, mely során egy lépéssel közelebb kerültek az iskola sikeres elvégzéséhez és a nagybetűs élethez. Az esemény után iskolánk igazgatónője, Ing. Homoly Éva mondott ünnepélyes beszédet, majd a finom vacsora elfogyasztása következett. A vacsora után megkezdődött a hajnalig tartó mulatozás.
         Az ünnepség nagyon jó hangulatban telt és bízunk benne, hogy minden résztvevö, de főként a diákok számára felejthetetlen emlék marad.


Diákunk kiváló teljesítménye Budapesten.


      Iskolánk, a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola, Szabó Gyula 1. diákja ismét bizonyított a Magyar Kereskedelmi Iparkamara szervezésében immár 10-ik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon, Budapesten. Ez az országosszintű megmérettetés nagy kihívás volt központifűtés-, víz- és gázszerelő tanulónknak Molnár Miklósnak, aki sikeresen vette az elődöntők akadályait, és ennek köszönhetően külhoni magyar diákként képviselhette iskolánkat.    
     A verseny 2017. 4. 24-től 2017. 4. 26-ig zajlott. Diákunk és vezetőtanára Dömény Tibor mérnök az Expo Congress Hotelben, volt elszállásolva, ahol teljes ellátásban részesültek. Hétfőn  már izgatottan várták a Hungexpo épületében megrendezett eseményen, hogy milyen nehézségű versenyfeladatot kell megoldania ,és mennyi idő alatt..
    A nagyszabású ünnepélyes megnyitón Orbán Viktor és a Magyar Kereskedelmi Iparkamara elnöke mondott buzdító szavakat a versenyzőknek. E jelentős versenyen 40 szakma képviselői bizonyíthatták szaktudásukat.  Diákunk kiválóan teljesítette az előírt feladatot, amely több fázisból állt. A hideg és melegvíz odavezetéséből, nyomáspróbából,  a szennyvíz elvezetéséből, a  mosdó és toalett bekötéséből és a Geberit állványzat beállításából. Mindehhez kiváló minőségű alapanyag állt rendelkezésre. A vízszerelésnél a Valsír típusú többrétegű csőrendszernek az elemeit használták, a szennyvízelvezetésnél pedig a Valsír típusú épületen belüli lefolyórendszer elemeit. Diákunknak tökéletesen sikerült elkészítenie a vízvezetékhálózatot a fürdőszobai berendezésekkel, a rákötéssel és a szennyvízelvezetővel együtt. Molnár Miklós bebizonyította, hogy milyen ügyeskezű diákunk, mivel időben és szakszerűen végezte el a számára kijelölt feladatot.
        Iskolánk további tanulói, akik ugyan nem jutottak tovább az elődöntőkből Leboda Gábor mérnök kíséretével nézőként ott lehettek a hétfőn és kedden zajló versenyen, és figyelemmel követhették diáktársuk munkáját.
    Szerdán került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre, a versenyfeladatok szakmai elbírálása után. Mivel diákunk vendégversenyzőként szerepelt, és az előkelő második helyezést érte el tárgyi jutalomban részesült. Szakmájával kapcsolatos segédeszközökkel jutalmazták meg őt.
      Büszkék lehetünk rá, hiszen sikeresen vette az akadályokat, és méltóképpen képviselte határainkon túl is iskolánkat, ezen az országos nagymúlttal rendelkező szakmai rendezvényen.


Újabb  szakmai verseny iskolánkban


     Iskolánkban a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola, Szabó Gyula 1-ben 2017. 4. 21-én falazó verseny döntőjére került sor makett téglából. A verseny az erre kijelölt szaktanteremben zajlott Schwendtner Anikó mérnöknő irányításával. A versenyre összesen 18 tanuló nevezett be.
 
   A szakmai megmérettetés döntője közel két órán keresztül zajlott, négy tanuló részvételével, akik különböző szakmákat képviseltek.
     Konkrét feladatot kellett megoldaniuk, mégpedig az épület alaprajzának falazását hagyományos félkereszt -kötéssel, tömör égetett téglából.
     A tanulóknak eltérő szélességű falakból álló alaprajz szerint kellett a falazatokat felépíteniük, miközben be kellett tartaniuk a falazás kötéseinek és a csomópontok falazására vonatkozó szabályokat a folyamatos falakban, a falvégeknél, az ajtókávánál, a falbekötésnél és a falkereszteződésnél egyaránt.
     A verseny folyamán, és végül az értékelésnél a tanárnő figyelembe vette a diákok pontosságát, a szakszerűségüket és a megoldásra felhasznált időt. Végül a következő sorrend alakult ki:  az első helyen Eke Máté   II.M osztályos tanuló végzett, a második helyet Nagy Péter I.M osztályos tanuló szerezte meg, a harmadik helyezett pedig Palšovič Roland II. A osztályos tanuló lett. A negyedik helyezést Nagy István  III.A osztályos tanuló érte el.
Mindnyájan elégedettek voltak az elért teljesítményükkel, hiszen bebizonyították, hogy megállták helyüket a saját szakmájukban, mivel valamennyien megoldották a versenyfeladatot
.

Erőnléti öttusa versenye az iskolánkban.     Ismét sportrendezvény színhelye volt 2017.4.19-én iskolánk a dunaszerdahelyi  Építészeti  Szakközépiskola, Szabó Gyula 1. tornaterme. Ezúttal az úgynevezett erőemberek megmérettetése zajlott. Az iskolai bajnokságon 14 diák vett részt. A következő ötfajta különböző nehézségű  és más-más fokozatú gyakorlatokat kellett elvégezniük:
1. húzodzkodás
2. tolódzkodás
3. fekvenyomás egyenes padon a testsúly 60%-val
4.  bicepszezés
karhajlítás állva súlyzórúddal a testsúly 40%-val
5.  guggolás súllyal a testsúly 80%-val
Az értékelésnél nagy hangsúlyt fektettek az elvégzett gyakorlatok mennyiségére és egyben a szakszerűségére is.
      A legügyesebb versenyzőnk, aki az első hellyel büszkélkedhetett Nagy Bálint II.A osztályos tanuló lett, a második helyet Farkas Bálint II.M osztályos tanuló szerezte meg. A harmadik helyen holtversenyben végzett Vontszemű Róbert I.B és Timkó Roland II.A osztályos tanuló.
   Ezen a napon is bebizonyosodott, hogy iskolánkban hagyománnyá vált a sport iránti szeretetre való buzdítás és egyre gyarapodott a sportrendezvények megszervezése több sportágat beleértve.


A számok nem hazudnak avagy egy sikersorozat margójára...       A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola diákja, Eke Máté a műszaki líceum  egyik jó képességű tanulója, aki otthon van a számok, képletek világában, immár második éve könnyedén veszi  a matematika minden akadályát, legyen szó helyi jellegű, kerületi, országos, vagy nemzetközi matematikai versenyekről. A versenyek kiemelt célja a tanulók tudományos  és gyakorlati ismereteinek gyarapítása, olyan matematikai témák középiskolai szinten történő feldolgoztatása, amelyek a diákok számára élményszerűvé teszik a matematikai tanulmányokat. A nemzetközi „Kenguru“ matematikaversenyen elért eredményei után sikerrel küzdötte át magát egy újabb, a neves hírnevű  „Gordiusz“  
Zrínyi Ilona matematikaveseny eddigi minden, regionális és országos fordulóján. Egyedüliként, a Felvidék nyugati régiójából, gimnazistákat maga mögött hagyva képviselheti szülőföldjét Debrecenben, 2017. április 12.-14. között megrendezésre kerülő nemzetközi matematikaversenyen.Ezúton is köszönjük diákunknak az intézmény hírnevének öregbítése érdekében végzett munkáját és gratulálunk a kiváló szereplésekért. A további versenyekhez sok szerencsét kíván felkészítő tanára  Mgr.Kéri Anna, valamint iskolánk  egész tanári kara.


Iskolánk szakmai életéből

        A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola Szabó Gyula 1. nagy súlyt fektet a nálunk tanuló diákok elméleti oktatására, és a gyakorlati oktatásra egyaránt. Mi sem bizonyítja jobban ezt a tényt, hogy kertész-virágkötő és dekoratőr szakos diákjaink az elméleti oktatáson elsajátított tananyagot a gyakorlatban is eredményesen alkalmazzák.
        Szaktanáraink irányításával el is kezdték a gyakorlatban a szobanövények szaporítását. Ezáltal a saját szemükkel győződhetnek meg minden szakórán arról, hogy jól végezték el a vegetatív szaporítást, a generatív szaporítást, és arról is, hogy jól alkalmazták-e a különleges növényszaporítási módszereket, mégpedig a bujtást, a moházást, a rizómaosztást, a kaktuszoltást, és még sorolhatnám. Tanulóink ennek köszönhetően továbbfejlesztik szaktudásuk mellett a szépségérzetüket is, amit a későbbiek során kamatoztatni tudnak a gyakorlati életben.


Bécs - Nemzetközi Faipari, Kertészeti, Dizájntervezési Szakkiállítás

     Iskolánk a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola Szabó Gyula 1, tanulói 2017. március 14-én szaktanáraik kíséretében tartalmas és tanulságos szakmai kiállításon vettek részt Bécsben.
      Asztalosaink a bútorok sokszínűségével ismerkedtek meg és betekintést nyerhettek a csodálatos és ötletes alkotások kiállítórészlegében is. A kerti bútorok és a pompázatosan megtervezett asztalok szemgyönyörködtető látványt nyújtottak.  A dizájntervezők kulisszatitkait is megismerhették. Kertész, virágkötő és dekoratőr szakon tanuló diákjaink pedig jobbnál jobb ötletekkel gazdagodva térhettek haza, erről a színvonalasan megrendezett kiállításról.


Nyüzsgő sportélet iskolánkban.


      Iskolánk a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola Szabó Gyula 1. diákjai 2017.03.06-án benépesitették tornatermünket. Ekkor került sor az osztályok között zajló asztalitenisz- bajnokság iskolai fordulójára. A legjobb ügyességgel rendelkező asztaliteniszezőink neveztek be a versenybe, ahol minden évfolyam képviseltette magát.A fiúk és a lányok egyaránt bebizonyították, hogy a tanulás mellett a sport is fontos szerepet játszik mindennapjaikban.
Az izgalmas többfordulós versenyt, ahol 21 résztvevő volt végül Árvay Kristián II.A osztályos tanuló nyerte. A 2. helyezett Vermes Richárd II.M osztályos tanuló lett, a harmadik pedig Katona Zsolt az I.A osztályból. Az eredményhirdetéskor elégedetten vették át a helyezésért járó elismerő okleveleket
.


Az Építészeti Szakközépiskola diákjai Bécsben
       A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola, Szabó Gyula 1 tanárai és diákjai 2017. február 16-án tanulmányi kiránduláson vettek részt. Az úticél a bécsi Bauen und Energie elnevezésű építészeti kiállítás volt. A csoport már kora reggel útra kelt, hogy elegendő idejük legyen mindent megtekinteni. Katalógusokat gyűjtöttek az új ismeretek elsajátításához, melyet a jövőben munkájuk során kamatoztatni tudnak.
        Csapatunk a délutáni órákban új tudással és élményekkel gazdagodva tért haza.


Építészeti Szakközépiskola diákjai az esküvői kiállításon


    A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola, Szabó Gyula 1. kertészet-virágkötő és dekoratőr szakos tanulói 2017. február 10-én egy látványos, leendő szakmájukkal szorosan összefüggő kiállításon vettek részt Pozsonyban az Incheba épületében.
    Nem csupán az esküvői ruhákban gyönyörködhettek, hanem részesei lehettek az esküvői csokrok készítésének, és a helyszínektől függő változatos dekorációkat is megcsodálhatták,  az asztali díszeket, a különböző színek és a hozzájuk illő virágok szemgyönyörködtető, ízlésesen elrendezett, s ezáltal egyedivé vált kompozícióját.
       Mindezt kötetlen környezetben svédasztalos felszolgálás keretében tehették meg.
       Diákjaink elégedetten, új ismeretekkel gazdagodva tértek haza ezen eseménydús, csodálatosan eltöltött nap végeztével.


Kétnapos  sportverseny iskolánkban


    Iskolánk, a dunaszerdahelyi Szabó Gyula 1 cím alatt műkődő Építészeti Szakközépiskola adott otthont a 2017.1.12-én és 13-án zajló asztalitenisz-bajnokság járási fordulójának.
    Az első napon a fiúk megmérettetésére került sor, ahol hat középiskola négy tagú csapata képviseltette magát. A szoros versenyben iskolánk diákjai mindössze  egy ponttal maradtak le a dobogós helyről, így negyedikek lettek. A verseny második napján, pénteken a lányok mérték össze erejüket, ahol három középiskola szintén négytagú csapata vett részt. Diákjaink a harmadik helyezést érték el. Ez is bizonyítja, hogy a sport szeretete szerves részét képezi diákjaink mindennapjainak.
A sportnap végén a résztvevők elégedetten vehették át a helyezésért járó elismerő oklevelet. Reméljük, hogy ez a rendezvény hagyománnyá válik majd iskolánk életében.


Tanműhelyek fejlesztése a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskolában     A magyarországi Bethlen Gábor Alapítvány által meghirdetett pályázat eredményeképpen iskolánk, a  Dunaszerdahelyen  működő Építészeti Szakközépiskola, Szabó Gyula 1. 2015 decemberében  megkapta a tanműhely- fejlesztésére szánt pénzösszeget.
       A tanműhely- fejlesztési támogatásból iskolánk szerszámokat, elektromos kisgépeket vásárolt a diákok számára. Példaképpen felsorolnám milyen szerszámokról van szó: elektromos kézi fúrógép, csiszoló, kézi egyenesvonalú fűrész, körfűrész, marógép, gyalugép, csővágógép, menetvágókészlet, hőpisztoly, meszelő, ragasztópisztoly, kézifűrész falazóanyagra és különböző szerszámkészletek az egyes szakmák részére. Ezek az új felszerelések nagymértékben segítik szakoktatóink munkáját, és javítják a szakmai gyakorlat minőségét a tanműhelyekben. A diákoknak így lehetőségük van arra, hogy az egyes szakmák részére vásárolt szerszámcsomagokat naponta használják. Ennek köszönhetően még szakszerűbben végezhetik a tanmenet szerint előírt  gyakorlati feladatokat a szaktantermekben.
   Az új szerszámok, segédeszközök és szerszámcsomagok használatával tehát nagymértékben nőtt a szakmai gyakorlat szinvonala tanintézetünkben, és egyben tartalmasabbá vált az ott eltöltött idő is, közel 120 diáknak megkönnyítve ezzel a munkáját.
     Szeretnénk megköszönni a Bethlen Gábor Alapítványnak ezt a támogatást, és természtesen azt, hogy az általunk benyújtott pályázat pozitív elbírálásban részesült, és ezáltal a szakoktatás széleskörű modernizálására is sor kerülhetett.


A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola együttműködése a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetemmel


         A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola vendégül látta a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem Építészeti karának egyik pedagógusát. A látogatás keretén belül az egyetem pedagógusa betekintést nyert iskolánk munkájába, valamint a szaktantárgyak képzésébe is. A tanulók bemutatták az eddig elsajátított tudásukat, valamint a tanárnő segítségével új ismereteket szereztek. A tanárnő nagyon jó véleménnyel volt az iskolánkban folyó számítógépes tervezésről és pozitív visszajelzésekkel motiválta tanulóinkat a tanulásra. A jövőben iskolánk tesz látogatást a pozsonyi Műszaki Egyetemen, ezzel is ösztönözve tanulóinkat a továbbtanulásra. Bízunk benne, hogy ez egy hosszú és szép barátság lesz a két iskola között.


A Rivalda Színház iskolánkban   2015.október 26-án iskolánk a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola diákjai egy különleges beavató színház részesei lehettek. Rendhagyó irodalomóra keretében a színészekkel együttműködve játszhatták el Madách Imre: Az ember tragédiája című darabját. Tehát nem hagyományos előadáson vehettek részt, hanem beszélgettek a színészekkel a színházról, a darabról, sőt még drámapedagógiai játékokkal is gazdagították, beavató színházként ezt a két órát. Nagyon hasznos volt számukra ez az esemény, amely felkeltette érdeklődésüket a színjátszás iránt.Az Építészeti Szakközépiskola Dunaszerdahely, Szabó Gyula 1. ismét a pályaválasztási börze résztvevője volt.


        A Dunaszerdahelyi Járási Munka-, Szociális és Családügyi hivatalnak köszönhetően immár tizedik alkalommal vált lehetővé a középiskolák számára,  hogy bemutatkozzanak a pályaválasztási börzén az odalátogató alapiskolák végzős diákjainak.
      A megnyitó beszédben rámutattak, hogy milyen fontos esemény és egyben tájékozódási lehetőség ez a diákoknak, hiszen minden szakmát megismerhetnek közelebbről, köztük iskolánk által nyújtott szakmákat is, hiszen az építészet iránt is ezáltal nagyobbá válik az érdeklődés. Oktatóink és diákjaink ennek jegyében sikeresen tájékoztatták a diákokat az iskolánkban tanulható szakmákról és az ehhez kapcsolódó továbbtanulási lehetőségekről intézményünkben, a hároméves és a négyéves tanulmányi szakjainkon
      Diákjaink tanárainkkal közösen készítették a szemléltetőanyagot, és aktívan bekapcsolódtak a felvilágosító munkába. Ismertették a leendő diákokkal eddigi tapasztalataikat, és elbeszélgettek velük a nálunk tanulható szakmák előnyeiről.

        Köszönjük az alkalmat, hogy ott lehettünk, hiszen mindenkinek eseménydús volt ez a nap, mivel számtalan alapiskola tanárával és tanulóival tudtunk személyesen értekezni és ezáltal felkelteni érdeklődésüket az építőipari szakmák és a virágkötészet iránt.

Kreatív péntek 13


         A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola 3 éves virágkötő berendező valamint a 4 éves kertész-virágkötő és dekoratőr szakot látogató tanulói 2015. február 13-án Esküvői kiállításon vettek részt Pozsonyban. Virágkötőink csodálatos menyasszonyicsokor-készítési, asztalterítési, asztal-, autó- és teremdíszítési  ötletekkel és megoldásokkal gazdagodva tértek haza. Lányaink elmondása szerint a kiállításokon való rendszeres részvétel hozzásegíti majd őket kimagasló szakmai eredmények eléréséhez.

Nemzetközi Építőipari és Energetikai kiállításon jártunk

      A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola tanárai és diákjai 2015. február 12-én Ausztria legnagyobb és leglátványosabb nemzetközi Építőipari és Energetikai kiállításán vettek részt Bécsben. A kiállításon résztvevők találkozhattak a legújabb építőipari technológiákkal, anyagokkal, a szakterület piacvezető gyártóival és kivitelezőivel. Az iskola diákjai olyan szakmai ismeretekkel és vizuális élményekkel gazdagodva tértek haza a kiállításról, amelyek sikeres jövőjük  és piacképességük záloga is lehet.


Valentin nap, mi így szeretünk   
   A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola virágkötői Valentin-nap alkalmából csodálatos alkotásokkal bűvölték el tanáraikat és diáktársaikat. A háziverseny első évfolyamos dobogósai: Sárközi Barbara (1.hely), Mezei Kitty (2.hely) valamint Vilhan Viktória (3.hely). A második és harmadik évfolyam legjobbjai pedig: Ravasz Beatrix és Miklós Brigitta (1.hely), Csáky Csilla (2.hely) valamint Csölle Krisztina (3.hely). Az ajándéknak szánt versenyalkotásokkal diákjaink nemcsak a zsűrit, hanem a közönséget is elkápráztatták. Ezzel a kis Valentin- napi háziversennyel hagyományt szeretnénk teremteni- mondták virágkötőink nevetve a jó hangulatban telt verseny után.


Új szelek szárnyán...

          Napjaink oly gyakran használt kifejezései mint az innováció, kreativitás, vagy immár a duális képzés fogalmai az oktatás minden területén szinte mindennapossá vált jelenségekké váltak.
          Az elmélet síkján. De működik e a gyakorlatban ?
     Erre tett és tesz kísérletet az új tanévtől a dunaszerdahelyi Szabó Gyula 1. szám alatt működő  Építészeti Szakközépiskola frissen megynyílt és akkreditált  négyéves tanulmányi szaka a műszaki líceum. A kor gyakorlatias  elvárásainak megfelelelően ez a szakirányzat olyan képességeket fejleszt és korszerű alapismereteket, tudásanyagot közvetít, amely lehetőséget teremt a további főiskolai, vagy egyetemi tanulmányok folytatásához az egyes hazai, vagy akár külföldi műszaki és építészeti szakterületek szakmáiban. Diákjaink megismerkedhetnek a számítógépes tervezés alapjaival, olyan ismert és a szakmában elvárt rajzolóprogramok mint pl. az Autocad program elsajátításával, valamint  későbbiek folyamán pedig a nagyon is progresszív  és egyre aktuálisabb háromdimenziós látványtervek elkészítésével, amelyek segítségével szinte „ életre“ kelnek a megtervezett épületek és akár azok környezete is. Természetesen ebben a többpólusú folyamatban a felkészült tanári gárda mellett a legfontosabb „ építőelem“  a  motivált légkörben  dolgozó diák
a jövő nemzedékének szakembere. Intézményünk mindenkori mottója is ezt célozza meg, hogy : „ az igazán sikeres emberek azt mondják, hogy csak akkor érhetünk el szakterületünkön kiemelkedőt, ha azt a mindennapokban is örömmel végezzük“.
        A műszaki líceum tanulmányi szakkal kapcsolatos érdekességeket a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola hivatalos web- és facebook oldalán olvashatnak az érdeklődők (lt www.sosstavds.sk, Facebook / Építészeti Szakközépiskola Dunaszerdahely). További tájékoztatást  személyesen, telefonon vagy elektronikus levélben adunk. Cím: Szabó Gyula 1, 929 01 Dunaszerdahely, tel.: 031/5526741, 031/5905611, 031/5905622, e-mail: sosstavds@zupa-tt.sk


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz