- sosstavds1

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Kiállítások, versenyek és projektek Výstavy, súťaže a projekty > Projektek - Projekty > Határtalanul


„Semmiből egy új más világot teremtettem.”


    A Határtalanul program keretében 20 diákunk a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskolából a győri Kovács Margit Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulóival karöltve bebizonyította, hogy újrahasznosított anyagokból milyen látványos és kreatív dolgokat lehet létrehozni. A győri diákok és kísérőik 2018. április 17-től április 20-ig élvezték iskolánk vendégszeretetét. Nem csupán ez volt a cél, hogy a kitűzött feladatot teljesítsék amit sikeresen véghezvittek, hanem arra is jutott bőven idő, hogy városunk és környékünk nevezetességeivel is megismerkedjenek. Mindez a csereprogramnak, az irányító tanároknak és a tanulók, odaadó munkájának köszönhető, ami azt bizonyítja, hogy a képzeleterő, az igyekezet, az akaraterő és a kitartás milyen sokat ér.Határtalanul Győrben


     A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola diákjai 2018. március 20-tól 23-ig egy élményekkel dús tanulmányi kiránduláson vehettek részt Győrben, ahol a Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Iparművészeti Szakközépiskola és Szakiskola látta vendégül az odalátogatókat.
     A négy napos kirándulás célja volt a kapcsolatteremtés, melyen 20 diák és 2 kísérőtanár vett részt, valamint a barátiskola számos diákja és tanárai.
    A kirándulás első napján a barátiskola igazgatóhelyettese fogadta diákjainkat. Az ünnepélyes megnyitó keretein belül az iskolák és diákok bemutatkoztak egymásnak, majd közösen ellátogattunk Győr belvárosába, ahol Pusztai Csaba tanár úr tartott városnézést. Mindezek után visszasétáltunk az iskolába, ahol a diákok közösen megbeszélték az első nap eseményeit. A nap végén kellemesen elfáradva elfoglaltuk szállásunkat, ahol kipihenhettük a nap fáradalmait. A kirándulás második napja szintén nagyon mozgalmas volt, mivel először Pápára látogattunk el, ahol megnéztük az Eszterházy kastélyt és sétát tettünk a kastélyparkban és megtekintettük a templomot. A délután folyamán az iskolába való visszatérés után megkezdődött a közös feladat, mely lomok újrahasznosítása volt. A következő napon ellátogattunk Zircre, Csesznekre és a Pannonhalmi apátságba. Az utolsó nap a közös munkával kezdődött, végezetül elbúcsúztunk és elindultunk Dunaszerdahelyre.
  Bátran kijelenthetem, hogy vendéglátóink számos programot szerveztek, melyek keretein belül megismerhettük iskolájukat és tevékenységeiket, Győr városát, valamint a diákokat és tanárokat egyaránt.   Minden diákunk remekül érezte magát a négy nap során, számos új élményekkel gazdagodtak és olyan helyekre juthattak el, ahol még eddigi életük során nem jártak. Nekünk, mint tanároknak is jót tett ez a kirándulás, hiszen segített abban, hogy diákjainkat jobban megismerhessük, valamint három remek magyar kollégával is megismerkedhettünk.
 

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz